Cultuurdagen

North Hollywood - Schaatsdag


North Hollywood - Viering van de Kinderboekenweek 

Het was weer een heel geslaagde, gezellige en leerzame dag voor kinderen, ouders, leerkrachten, bezoekers en speciale gasten. Zoals ieder jaar, is het thema van de cultuurdag, dat van de kinderboekenweek. Dit jaar jaar was dat ‘wetenschap en techniek’. 


We zijn begonnen met lekker Hollands touwtrekken in diverse combinaties (kinderen tegen de leerkrachten, ouders tegen de kinderen, pappa’s tegen de mamma’s, etc.). 
En daarna begon ons postenspel: raketten schieten, t'shirts kleuren, wedstrijden met zonne-autootjes, spelen met magneten, hele koude spannende dingen doen met vloeibare stikstof, virussen vouwen van papier en naar hele kleine levende dingen kijken door de microscopen van Martin Kast en zijn team van USC, leren over het heelal, sterrenstelsels, de Kuiper gordel en de Oor wolk, trillingen, licht en andere natuurkundige fenomenen.


Tijdens het postenspel, wilden we vooral Nederlandse beroemde wetenschappers de revue laten passeren: Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes die als eerste in staat is geweest zodanig diep te koelen dat hij stikstof, helium en waterstof vloeibaar kon maken. 


Een ander was Antoni van Leeuwenhoek die voor het eerst een microscoop wist te vervaardigen die zo goed kon vergroten dat hij de eerste was die heel kleine diertjes in water kon zien zwemmen en die kon zien dat dierlijk en plantaardig weefsel was opgebouwd uit cellen. We hebben ook aandacht besteed aan twee vooraanstaande Nederlandse astronomen: Gerard Kuiper en Hendrik Jan Oort die in ons eigen zonnestelsel belangwekkende ontdekkingen hebben gedaan.

Na het postenspel waren er oud-Hollandse spellen op het speelplein en hebben we met elkaar heel gezellig en lekker gegeten van een welgevuld buffet. 

Dit jaar stond de cultuurdag ook een beetje in het teken van de fundraising. Speciaal daarvoor heeft de familie Rotteveel bloembollen, grind en glazen potten aangeboden van Dutch Grown. Daarmee hebben de kinderen mooie potjes met bollen gemaakt en deze voor $5 per stuk verkocht en dat was een activiteit die heel goed in de smaak is gevallen en alles is verkocht. 


Dank aan iedereen die zich heeft ingezet voor deze leuke en bijzondere dag, en alle kinderen en ouders en bezoekers heel hartelijk bedankt voor de aanwezigheid.  Dank ook aan onze speciale gasten: Justin Verduyn (voorzitter van de NAS), Nonnie Utrecht die ooit de Nederlandse school in haar eigen Montessori school heeft gehost, Martin Kast met zijn USC team, Jeff Keasberry (voorzitter van de UNO en NAF), Samba Schutte (acteur, comedian en schrijver) , en niet te vergeten onze eigen Honory Consul Johannes van Tilburg! Het is mooi om te zien dat de Nederlandse community steeds hechter wordt.

                                                  Acteur/comedian Samba Schutte en 
                                             Martin Kast a la Antonio van Leeuwenhoek


Orange County - Viering van de Kinderboekenweek 
Andere cultuurdagen van de school      

  • North Hollywood school - Vele spelletjes, een springkussen en heerlijke poffertjes.  • San Diego school - Speciaal voorleesontbijt met pannenkoeken.