Activiteiten

De buitenschoolse activiteiten zijn net zo leuk als het onderwijs op de DSSoCal. Jaarlijks organiseren actieve ouders, leerkrachten en bestuursleden een paar evenementen, die inmiddels in de verre omstreken beroemd zijn. Omdat de scholen ver uit elkaar liggen, organiseert de Dutch School San Diego haar eigen activiteiten. 

Sinterklaas - klik hier voor meer informatie

Begin december brengt de Goedheiligman een speciaal bezoek aan de kinderen in groter Los Angeles. We vieren dan een spectaculair leuk feest met cadeautjes en lekkernijen. Eén keer is Sint met luide sirenes voorgereden door de politie, toen zijn paard gestolen was! Sinds die traumatische ervaring komt Sinterklaas aan met een echte boot in de haven van Los Angeles. Dit unieke feest en drukbezochte evenement is open voor alle belangstellenden.

Koningsdag 

En dan natuurlijk dit Nederlandse feest, rond eind april. De afgelopen 2 jaren centraal gevierd in Carson bij het Home Depot Center, met een kraampjesfeest met héérlijk eten, vrijmarkt, spelletjes, muziek en familieactiviteiten. En natuurlijk een officiële speech van een van de consuls, en het Wilhelmus!

Cultuurdag 

Tijdens kinderboekenweek worden op de scholen  cultuurdagen georganiseerd waarbij ingehaakt wordt op het thema van de kinderboekenweek in Nederland. Oud-Hollandse spelletjes, potluck. 

Diverse gezelligheid 

Eerste en laatste schooldag, Kerst, Nieuwjaar, Nederlanders en Belgen vinden altijd wel een aanleiding om iets bij de koffie te halen! Op alle locaties zijn er af en toe spontane initiatieven die de schooldag speciaal maken.

Vlaamse hoogtijd 

We willen ook graag aandacht besteden aan Vlaamse hoogtijdagen, en roepen onze Vlaamse ouders op ons hierbij te helpen!