Hier wat leuke kleurplaten


FOTO'S SINTERKLAAS 2019                                                     
                    

2018

   
  
2017

2015 - San Pedro

Op zondag 6 december vond het Sinterklaas feest, georganiseerd door de Dutch School of Southern California onder leiding van Monique Furuike, plaats in San Pedro. Met meer dan 350 bezoekers was het feest ook dit jaar weer een groot succes. Kinderen stonden uitbundig op de kade te zingen en te zwaaien toen Sint en zijn Pieten aankwamen op de boot. Maar niet zo uitbundig als onze Honorary Consul en de ouders! 

                                                        

                       
 
                          


                                                       

                  

We waanden ons weer even in Nederland, toen de pepernoten en schuimpjes ons om de oren vlogen. Binnen zongen de kinderen voor Sinterklaas onder leiding van Juf Anke (Orange County).  Anke had ook een “hunnebedsteen” meegenomen en liet de kinderen een deur openmaken met die steen. Dit naar aanleiding van het leuke verhaal rond Sint en Pieten op het Sinterklaas journaal (nog steeds te bekijken op sinterklaasjournaal.ntr.nl/). 

Daarna konden alle kinderen om beurten wat tijd met Sint doorbrengen. 


WhatsApp lag tijdelijk plat door de vele foto’s die naar Nederland gestuurd weren. Er was een mogelijkheid tot koekhappen, knippen en plakken, boeken uitzoeken, en het winnen van prachtig samengestelde pakketten. Dan was er voor de kinderen ook nog een chocoladeletter en een kadootje. Veel bezoekers hebben raffle kaartjes gekocht om één van de mooie manden te winnen om te school te steunen. En ook de silent auction was erg populair. 

Tijdens het feest werd ons een cheque van 2,500$ overhandigd door Jeff Keasberry van de UNO. Deze was voor de vrijwilligershulp van onze ouders op het Koningsfeest in Santa Monica en het Holland Festival in Long Beach.
En dan was er nog een heerlijke oer-Hollandse lunch van broodjes hagelslag, patatje speciaal of met pindasaus, en poffertjes. Dat zo’n feest mogelijk is in Los Angeles, ver van ons landje vandaan, is fantastisch. Vele mensen hebben hier hard voor gewerkt en kunnen terug kijken op een mooie middag.


San Diego
Ook in San Diego is Sinterklaas langs geweest afgelopen zaterdag 5 december.

               


Sinterklaas 2014 

San Pedro
Ons jaarlijkse Sinterklaasfeest in San Pedro is weer een enorm succes geweest. Met nog meer deelnemers dan vorig jaar hebben we de aankomst van Sinterklaas gevierd. De kinderen zijn druk in de weer geweest met knutselen, sjoelen (zelfgemaakte donatie), koekhappen, suikerspinnen en natuurlijk hun bezoek aan Sinterklaas en de Pieten. Ieder kind heeft een mooi cadeau en een chocoladeletter gekregen van de Sint. Ook was er typisch Nederlandse kost: erwtensoep, broodjes met hagelslag, pannenkoeken etc. En natuurlijk veel gezelligheid. Vele prijzen zijn verloot dankzij alle donaties die wij hebben mogen ontvangen.        

     

    

San Diego
Ook in San Diego wordt elk jaar een groot Sinterklaasfeest gevierd. Veel ouders van onze school helpen bij de organisatie van dit prachtige feest.Activiteiten op de North Hollywood school

                            Dit stukje is van Teun uit groep 5 voor zijn oma in NederlandDeze tekening is van Quinn, 4 jaar uit groep 1/2
Het is Sinterklaas met rare baard en staf


Activiteiten op de San Diego school
De kinderen van groep 1/2 zijn hard bezig geweest met het leren over Sinterklaas en zijn Pieten. Ook hebben ze verhalen gelezen over Jip en Janneke die hun schoen zetten voor Sinterklaas. En natuurlijk is er flink gezongen. De school heeft s'nachts ook nog bezoek gehad van Sinterklaas en zijn Pieten, terwijl de kinderen niet eens hun schoen hadden gezet!Activiteiten op de Orange County school
Hier zijn 2 leerlingen druk geweest met het maken van pepernoten.